Dit is Laura Overwijk

Hi, leuk dat je meer wilt weten over mij.

Na een mooie studietijd in Amsterdam rondde ik mijn master Corporate Communicatie af. Ik ging aan de slag als online marketeer (Yoomy), daarna channel manager (Ziggo), teamleider van een Community team (gelanceerd en doorontwikkeld) en wat corporate communicatie projecten (Ziggo en Dümmen Orange). Ook heb ik er bijna een jaar een mooie online marketing rol gehad bij Eneco.

Als ZZP-er help ik organisaties met hun online service, marketing, community, social en verandervraagstukken. Zo hielp ik Scoupy (onderdeel van Sanoma) met hun online marketing activiteiten rondom de cashback app. Tele2 heeft mij gevraagd te helpen om hun digitale social service weer op de rit te krijgen en voor te bereiden op de fusie met T-Mobile.

Ik heb afgelopen jaren veel geleerd over wie ik ben, waar ik energie van krijg en waar ik naar zoek in een nieuwe opdracht. Mede dankzij mijn interesse in wat een ander beweegt en waar iemand staat in het leven, help ik mensen verder die vastzitten in hun huidige baan. Zo werd in 2017 Een dijk van een baan geboren!

Oud-collega’s, vrienden en familie schrijven mij de volgende eigenschappen toe:

  • een snelle denker, een conceptueel denker. Ik kan snel een situatie overzien (paraplu visie)
  • overtuigend
  • Ik stel de juiste vragen, dit zet mensen aan het denken
  • flexibel, niet bang voor verandering
  • proactief in mijn communicatie
  • kritisch
  • betrokken en toegewijd
  • Ik haal het beste bij mensen naar boven
  • ik heb een ‘dadendrang’ – gewoon doen!
  • enthousiast en positief